„Cum sa opresti timpul?” Trecut, prezent sau viitor?

„Si, asa cum iti ia numai o clipa sa mori, tot atat iti ia ca sa traiesti. Inchizi ochii si lasi  fiecare teama inutila sa se risipeasca. Apoi, in aceasta noua stare, eliberata de spaima, te intrebi: cine sunt eu? Daca as putea trai fara indoiala, ce-as face? Daca as putea fi bun fara sa ma tem ca voi fi distrus iar? Daca as putea iubi fara sa ma tem ca voi fi ranit? Daca as putea gusta dulceata zilei de azi fara sa ma gandesc ca maine voi duce dorul acestui gust? Daca as putea sa nu-mi mai fie frica de trecerea timpului si de faptul ca oamenii il pot fura? Da. Ce-as face? De cine mi-ar pasa? Ce lupte as duce? Pe ce drumuri as alege sa pasesc? Ce bucurii mi-as permite? Ce mistere interne as rezolva? Pe scurt, cum as trai?” Cum sa opresti timpul, Matt Haig

 

Nu stim sa traim. Suntem mereu prinsi intre trecut si viitor.

Cum ar fi sa traim asa cum zice Matt Haig? Usor optimist, el zice ca iti ia doar o clipa sa traiesti. De ce zic usor optimist? Pentru ca desi e doar o clipa, pana sa reusesti sa iei decizia e mai greu. Pana renunti la prostul obicei de a trai in trecut sau in viitor, uneori in ambele in acelasi timp, s-ar putea sa iti ia mai mult de o clipa.

 

„Cine sunt eu? Ce-as face? De cine mi-ar pasa? Ce lupte as duce? Pe ce drumuri as alege sa pasesc? Ce bucurii mi-as permite? Ce mistere as rezolva? Pe scurt, cum as trai?”

Ce bucurie … sa stii cine esti, ce sa faci, de cine sa iti pese, ce lupte sa duci, ce alegeri sa faci, in ce sa investesti, ce situatii sa rezolvi, cum sa traiesti!

 

Opreste timpul. Traieste. Raspunde-ti la toate aceste intrebari si bucura-te de viata. 

 

Ce este coachingul si ce face un coach?

Serviciile noastre

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *